La patronal d’oci nocturn es persona en el cas de l’agressió sexual al Poble Espanyol
Demanen exercir d’acusació particular per defensar “el prestigi i la reputació” del sector
La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) i la patronal espanyola de l’oci nocturn, Spain Nightlife, han presentat aquest matí una petició formal al jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona sol·licitant exercir d’acusació particular en el cas d’agressió sexual a una dona prop d’una discoteca al Poble Espanyol de Barcelona la matinada del dissabte 11 de març.
Les dues entitats consideren que han de protegir “el prestigi i la reputació” del sector, i aporten a la petició diferents exemples de jurisprudència del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem que donen la raó a les seves postures. Respecte a la discoteca a prop de la qual va tenir lloc la presumpta agressió asseguren que disposa d’un “triple distintiu internacional de qualitat i de seguretat”, fet que, afegeixen, les legitima “encara més” per comparèixer a les actuacions, també en aquest cas en particular. Les entitats al·leguen que “ha invertit molts esforços, més enllà fins i tot dels legalment exigibles, per evitar que fets com aquests es produeixin al seu interior”. I fets com l’agressió del dia 11 “danyen de forma injusta la seva imatge”. També al·leguen que el sector de l’oci nocturn català “està invertint molts esforços en la lluita contra les violències sexuals”, per la qual cosa se senten “legitimades” per comparèixer en les actuacions.
Les dues entitats, a més, recorden que ja van exercir aquesta figura en un procediment instruït arran d’uns fets molt similars a Igualada l’any 2021.
Fa un mes la Fecasarm va denunciar un atac a la seva seu de Girona on van trobar pintades on l’acusaven de promoure un “ocii masclista”.