Economia

ECONOMIA

Noves alarmes, ara pel Deustche Bank

Els valors bancaris es tornen a desplomar a tot el mon i arrosseguen tots els indicadors

Sigui per una terrible crisi de confiança o perquè realment estan afectats els ciments de l’economia i estem veient només la punta de l’iceberg, els mercats estan molt nerviosos i qualsevol imprevist dispara ara totes les alarmes. El pànic s’ha tornat a estendre als parquets de tot el mon després que augmentessin els recels, ara al voltant del Deutsche Bank, inclòs a la llista dels 30 bancs sistèmics és a dir, que ho farien trontollar tot, si tinguessin problemes. Com expliquen l’ACN i Efe, el preu de les assegurances d’impagament de l’entitat alemanya s’ha disparat, i això significa que els inversors desconfien de la seva capacitat per pagar el deute. El banc acaba d’anunciar, a més, que es planteja amortitzar 1.500 euros de deute subordinat el 24 de maig, cinc anys abans del seu venciment, per així estalviar-se interessos. Amb tot plegat, els seus títols han caigut avui més d’un 14% i han contagiat els valors bancaris i, en conseqüències, els parquets de tot el món.

Fonts del govern alemany han recordat que l’executiu mai opina sobre “empreses concretes i menys financeres” però ha apuntat que el banc central del país, el Bundesbank, o l’autoritat bancària supervisora, hauran de pronunciar-se sobre la crisi del Deustche Bank. De moment, el missatge del canceller alemany, Olaf Scholz, ha estat breu: “No hi ha motius per estar preocupat”.

Amb la caiguda de Deutsche Bank a borsa, el Dax alemany recula un 1,8% i arrossega també a la baixa altres entitats financeres com el Commerzbank (-7%). L’Ibex35 cau un 2% impulsat a la baixa pels principals bancs, com ara CaixaBank, el Sabadell o el BBVA, que perden entre un 4 i un 7%.

En un nou intent per intentar calmar els ànims i per enèsima vegada, la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, ha assegurat als líders de la Unió Europea que el sector bancari de l’eurozona és “fort i resistent”, tot i que els ha instat a progressar per completar la unió bancària, informa Efe. En la seva participació a la cimera de caps d’Estat i de govern de la UE a Brussel·les, Lagarde ha destacat que la prioritat ha de ser tenir un sistema de garanties de dipòsits comú per així aconseguir una “autèntica” unió de mercats de capitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.