Societat

austràlia

Austràlia prohibeix l’ús de TikTok als dispositius governamentals

El fiscal general ha pres aquesta decisió per motius de ciberseguretat i davant la por a una possible ingerència estrangera

Austràlia també ha prohibit l’ús de la popular xarxa social xinesa de vídeos curts TikTok als telèfons mòbils i dispositius governamentals per motius de ciberseguretat i davant la por a una possible “ingerència estrangera”, segons ha anunciat aquest dimarts el fiscal general, Mark Dreyfus.

El fiscal general ha pres aquesta decisió “després de rebre assessorament d’agències d’intel·ligència i seguretat”, apunta en un comunicat recollit per l’agència Efe, després de la recent declaració del director del servei d’Intel·ligència australià, Mike Burgess, en la qual va apuntar davant un comitè del Senat que les xarxes socials són utilitzades per “escampar desinformació”.

El comunicat difós pel fiscal genera, explica Efe, afegeix que la prohibició entrarà en vigor “com més aviat millor”, i va aclarir que la seva oficina només permetrà excepcions en la instal·lació d’aquesta aplicació de vídeos curts “cas per cas i amb les mesures de seguretat adequades” per evitar qualsevol risc de robatori de dades.

Pels usuaris privats i empreses, el fiscal general recomanar “accedir a les recomanacions” publicades en un portal del govern.

Amb aquesta decisió, Austràlia segueix les passes d’altres països i blocs que han imposat també restriccions a l’ús de TikTok, com ara els Estats Units, Nova Zelanda, el Regne Unit i la Unió Europea (UE) davant el temor que les autoritats xineses puguin violar el dret a la intimitat a través de les dades recollides en aquesta aplicació.

TikTok, una aplicació llançada el setembre de 2016 per l’empresa xinesa ByteDance que permet fer vídeos curts amb dispositius mòbils amb milions de visualitzacions, és una de les plataformes preferides pels joves d’arreu del món.

Austràlia manté des de 2018 tenses relacions amb la Xina, que intenta normalitzar, arran del fet que l’anterior govern conservador hagués vetat les companyies xineses Huawei i ZTE de participar en la xarxa de 5G del país oceànic.

Aquest, a més, també manté estrictes lleis i mesures de seguretat contra la interferència estrangera, amb el punt de mira des de fa temps sobre Pequín davant la sospita que el gegant asiàtic intenta d’influir en la seva política interna. El febrer passat, el govern d’Austràlia va retirar dels seus edificis gairebé un miler de càmeres de seguretat fabricades per empreses xineses davant el risc que fossin utilitzades per espionatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.