Política

guerra a Ucraïna

Un home i la seva filla d’onze anys moren en un atac rus a Zaporíjia

La batalla de Bakhmut s’allarga

Un home de 50 anys i la seva filla d’onze han mort en un atac rus contra un bloc de pisos a la ciutat de Zaporíjia, al sud d’Ucraïna, segons informacions de les autoritats locals recollides per l’agència Efe. Les autoritats locals han informat que dos míssils russos han destruït el bloc d’habitatges on vivien les víctimes i diversos edificis més han resultat afectats per l’atac, que va tenir lloc dissabte al vespre. Hores després, Moscou ha reconegut un atac contra un magatzem amb combustible a Zaporíjia. Les tropes russes controlen part del territori de la regió de Zaporíjia, inclosa la seva central nuclear.

Quan la guerra compleix 410 dies des de l’inici de la invasió, els combats continuen centrats a Bakhmut, on les forces russes intenten tallar la ruta de subministrament de les tropes ucraïneses, les quals de moment, no donen senyals de retirada i ofereixen una fèrria resistència.

La batalla per aquest estratègic enclavament de l’est d’Ucraïna, s’ha convertit en la més llarga de la guerra. Les unitats d’elit de les forces ucraïneses i russes disputen amb cruesa cada pam de terreny. Ucraïna controla la situació, però continua sent “difícil” davant la superioritat numèrica de les tropes russes, ha reconegut aquest cap de setmana el portaveu del comandament oriental de les Forces ucraïneses, Serhiy Cherevaty, en declaracions recollides per l’agència Efe.

Segons la mateixa font, es prenen totes les decisions per no permetre que les tropes de Vladímir Putin trenquin les defenses ucraïneses i evitar baixes. Cherevaty ha explicat que Rússia ha traslladat a Bakhmut algunes de les seves unitats d’elit davant l’elevat nombre de baixes que pateixen les seves forces, formades fins ara principalment per mercenaris del Grup Wagner. D’altra banda, mitjans occidentals informen també de la presència de soldats d’elit ucraïnesos a Bakhmut.

Els principals combats en aquest estratègic enclavament tenen lloc al cor de la ciutat, el control del qual les parts consideren clau per avançar en la resta de districtes. Wagner va proclamar la setmana passada el control del centre de Bakhmut, però Kíiv ho va desmentir i testimonis de tots dos bàndols evidencien només que les hostilitats a la zona s’intensifiquen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.