Els sindicats volen “una gran manifestació” l’1 de Maig

Els sindicats han convocat una “gran mobilització popular” per a l’1 de maig, que ha de ser un moment “històric” per a frenar la reforma, ha anunciat la secretària general de la Confederació General del Treball (CGT), Sophie Binet, durant una concentració de protesta a París.

Binet ha dit que els sindicats demanen Macron que “torni al sentit comú” i retorni la llei a l’Assemblea Nacional perquè els diputats la puguin debatre i votar”, ja que es va aprovar sense un vot en aquesta cambra (el govern va accionar un article constitucional que li ho permetia).

La sindicalista ha advertit que, si la reforma es promulga, “cap organització sindical anirà a reunir-se amb el president per a tractar una altra cosa que no sigui aquesta reforma”, i ha acusat Macron de “governar el país contra el seu poble”.

Els vuit principals sindicats del país es reuniran dilluns que ve per a estudiar noves mesures de protesta, després de dotze jornades de vagues i mobilitzacions a escala nacional des del mes de gener.