Societat

ESTAT FRANCÈS

Airbus i Air France, absoltes de la tragèdia del vol Rio-París el 2009

El tribunal de la capital francesa considera que, si s’han comès “faltes”, “no s’ha pogut demostrar cap vincle causal cert” amb l’accident

L’aeronau es va estavellar a l’Atlàntic, provocant la mort de 228 persones

Gairebé catorze anys després de l’accident del vol AF447 que feia el trajecte entre Rio de Janeiro i París i que el l’1 de juny del 2009 s’estavellés a l’Atlàntic causant la mort dels 228 ocupants, aquest dilluns el Tribunal de París ha absolt Airbus i Air France d’homicidi involuntari en un dels sinistres aeris més greus de les darreres dues dècades i el més mortífer de la història de les línies aèries franceses.

El tribunal sentencia que, si s’han comès “faltes”, “no s’ha pogut demostrar cap vincle causal cert” amb l’accident, segons recull el diari ‘Le Monde’. El constructor aeronàutic Airbus i l’aerolínia Air France s’arriscaven a pagar una multa de 225.000 euros cadascuna. Després d’escoltar la sentència, Danièle Lamy, presidenta de l’associació Ajuda i Solidaritat AF447, ha afirmat: “Esperàvem un judici imparcial, no ha estat el cas. Estem fastiguejats”. “Tot el que queda d’aquests 14 anys d’espera és desesperació, consternació i ràbia”, ha afegit en declaracions recollides pel rotatiu ‘Le Figaro’.

El judici es va celebrar durant tres mesos a finals de l’any passat i, durant el seu al·legat, la fiscalia es va alinear amb les tesis de les dues multinacionals en considerar que era “impossible de demostrar” la culpabilitat de l’accident, cosa que va indignar associacions de víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.