Política

La JEC acusa Aragonès de parcialitat en l’anunci de l’acord de claredat però no el sanciona

L’ens electoral insta el president del govern a “extremar la diligència” per no vulnerar el principi de neutralitat

Ciutadans va presentar un recurs a principis d’abril

La Junta Electoral Central (JEC) ha acusat el president del govern, Pere Aragonès, de no respectar la deguda imparcialitat en procés electoral en l’anunci de l’acord de claredat de l’11 d’abril. Tot i que estima parcialment el recurs de Ciutadans, la JEC no incoa expedient sancionador, segons recull l’agència ACN. Recorda que la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) prohibeix, des de la convocatòria de concursos electorals -en aquest cas els municipals, el pròxim 28 de maig-, qualsevol acte organitzat o finançat pels poders públics que utilitzi expressions similars a les de les campanyes dels partits. Al discurs sobre l’acord de claredat, estima la JEC, Aragonès va fer servir expressions que utilitzen habitualment les formacions sobiranistes. La JEC insta a Aragonès a “extremar la diligència per evitar vulnerar el principi de neutralitat”.

En la roda de premsa de dimarts de la setmana passada, després de la reunió setmanal del govern, Aragonès va anunciar des del Palau de la Generalitat el seu pla per promoure un acord de claredat que segueixi la via canadenca, per disposar a inicis del 2024 d’una proposta catalana de referèndum per pactar-la amb l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.