Política

conflicte bèL·lic a l’est d’europa

Rússia fa 34 ferits en un atac aeri a Ucraïna

El raid rus arriba tres dies després del que va matar 23 civils a Uman

Rússia ha llançat aquest dilluns el segon gran atac aeri en tres dies sobre Ucraïna en una nova demostració de contundència militar. L’atac va tenir com a objectiu el districte de Pavlohrad, a la regió de Dnipropetrovsk i va provocar almenys 34 ferits i desenes d’edificis afectats. Els ferits tenen hematomes, fractures, talls i contusions i molts han resultat intoxicats per productes de combustió.

A més, a la zona residencial on s’ha produït l’atac dinou edificis d’apartaments de diverses plantes, 25 habitatges unifamiliars, sis centres d’ensenyament secundari i preescolar i cinc comerços han resultat greument malmesos. També han resultat afectats diverses comunitats del districte de Pavlohrad: uns 40 edificis residencials han estat danyats a la comunitat de Verbky, dos a la de Iurivka, així com una escola en la de Mezhiritx.

Les forces ucraïneses asseguren que quinze dels divuit míssils de creuer russos que amenaçaven Kíiv i altres ciutats han estat abatuts.

Els nous atacs amb míssils arriben tres dies després que l’exèrcit rus matés 23 civils en un raid aeri contra un edifici de la ciutat d’Uman. Aquell va ser el primer atac d’aquest tipus per part de les forces de Moscou des de feia prop de dos mesos.

Segons els analistes militars, Rússia sembla que ha tornat a les tàctiques de l’hivern d’atacs aeris, just en un moment en què les forces ucraïneses es preparen per llançar una contraofensiva destinada a recuperar els territoris perduts al sud i a l’oest del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.