Societat

El TSJC planteja que pot ser inconstitucional negar el doble permís per naixement a les famílies monoparentals

Dona deu dies a les parts d’un cas de Barcelona perquè s’hi pronunciïn

Negar el doble permís per naixement a les famílies monoparentals pot ser inconstitucional. Aquesta és l’anàlisi que fa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que argumenta que l’actual regulació dels permisos per naixement podria ser contrària a la Constitució espanyola en diversos aspectes. Així, dona deu dies a les parts del cas concret que ha originat aquestes contradiccions perquè es pronunciïn sobre el plantejament d’una qüestió d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional per tal que les famílies monoparentals tinguin 32 setmanes de permís per naixement.

Tot això es planteja en el marc del recurs de súplica presentat per la Seguretat Social contra una sentència prèvia del jutjat social número 34 de Barcelona que reconeixia aquest dret a una mare en solitari a disposar de 32 setmanes de permís.

El Tribunal Suprem ja va dictar una sentència en què estimava el recurs de la fiscalia contra una sentència que també reconeixia aquest dret, però acabava llavors amb unes conclusions diferents: “És al legislador a qui li pertoca ponderar els diferents interessos en joc (corresponsabilitat en la cura del nen, interès del menor, interès del progenitor) i decidir sobre això la solució més convenient”, sostenia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.