Societat

Més de 500 antiokupes ja es manifesten a la Bonanova amb gran desplegament de Mossos

La manifestació a favor dels ocupants dels dos blocs de la Sareb ha sortit de plaça Lesseps, amb 400 persones

Més de 500 persones contràries a l’ocupació il·legal de dos blocs del barri de la Bonanova, a Barcelona, ja es manifesten emparats per Desokupa, la polèmica empresa de desnonaments extrajudicials que ha convocat aquesta marxa liderada pel cap de la companyia, Daniel Esteve. Tot i que la manifestació és a les 21, ja s’han anat concentrant, amb alguns fent servir bengales. Es podrien trobar amb la protesta del moviment ‘okupa’, que ha sortit de plaça Lesseps amb 400 persones i que transita pel carrer general Mitre. Els Mossos han traçat un fort operatiu policial, amb desenes de furgons i elevada presència policial a la zona, per evitar que les dues convocatòries coincideixen i futurs enfrontaments.

Els contraris a l’ocupació dels blocs ja compten amb Esteve, que ha portat pizzes pels assistents, alguns vestits de manera estrafolària amb disfresses de romans i proferint insults. De fet, instants previs al tancament del perímetre de la plaça Bonanova per part dels Mossos, hi ha hagut enfrontaments dilèctics entre manifestants vestits de romans i okupes, a base de crits i insults. A hores d’ara, es poden sentir crits contra l’ocupació d’habitatges i insults contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Els ‘okupa’ han passat pel carrer Balmes, defensant “l’antifeixisme”. Així, han entonat càntics com “la Ruïna serà la tomba del feixisme”.

L’ambient de crispació ha provocat que escoles de la zona com La Salle Bonanova hagin cancel·lat activitats extraescolars d’aquesta tarda. L’empresa Desokupa ha renunciat a desallotjar els ocupants dels blocs, però no a la manifestació, que havia anunciat que seria multitudinària, amb persones provinents de la resta de l’Estat espanyol. El temor d’incidents ha influït en el tancament de diversos comerços del barri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.