Societat

Educació apuja el preu del menú del menjador escolar per la inflació

Passa de 6,54 euros a 6,91 de cost màxim, mentre que ha duplicat la inversió en beques menjador en cinc cursos, segons el departament

El departament d’Educació ha justificat l’augment de preu del menú del menjador escolar per la inflació. El preu màxim del servei passa de 6,54 euros a 6,91 per l’increment de preus “generalitzat i d’abast mundial”, que els ha empès a prendre aquesta mesura per garantir que el servei es presti en les millors condicions. Si no, podria haver-hi una davallada de la qualitat “per inviabilitat econòmica”, segons fonts del departament recollides per l’ACN. També han comunicat que “el preu màxim ha de recollir el cost real del servei (que inclou l’àpat i el monitoratge)” i han argumentat que l’administració “no pot afavorir la precarització d’un sector laboral com el monitoratge”. En la pujada de preu s’incrementen, per exemple, les retribucions dels monitors del 2% i afegeixen que s’ha duplicat la inversió en beques menjador en cinc cursos.

Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (AFFAC) han avisat en un comunicat que el servei de menjador escolar a les escoles públiques està en “una situació límit” per l’augment del preu i la disminució d’ajudes d’Educació, segons han manifestat. De fet, ha denunciat que el cost dels àpats per a les famílies augmentarà per segon any seguit, mentre que la inversió en beques menjador serà un 15% inferior, afirmació negada pel departament. També ha assegurat que alguns consells comarcals han pressionat les AFA per impedir que gestionin el servei “amb la permissivitat del departament”.

Però el departament ha negat que la inversió en ajudes caigui un 15% i ha convidat l’AFFAC a rectificar, perquè diuen que l’aportació s’ha duplicat en el darrer lustre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.