Societat

El Pride! BCN reivindicarà enguany una vellesa digna i inclusiva

El festival reivindicatiu dels col·lectius LGTBI se celebrarà del 3 al 16 de juliol a la capital catalana

Una vellesa digna i inclusiva serà el lema d’enguany del Pride! BCN, el festival anual reivindicatiu dels col·lectius LGTBI, que enguany se celebrarà entre el 3 i el 16 de juliol a la capital catalana i que vol implicar persones de totes les edats.

Coincidint amb aquest 17 de maig, dia internacional contra l’LGTBI-fòbia, els organitzadors del Pride! han presentat les noves dates, que enguany es retarden una mica ja que històricament el festival s’esqueia a final de juny. Han anunciat que el lema que centrarà les activitats serà “L’orgull de les nostres vides. Complir anys, acompanyant-nos, és créixer”, informa Efe.

Alguns dels esdeveniments més destacats, a més del pregó del dia 14, seran la manifestació de l’orgull gai a la capital catalana, que es farà el 15 de juliol amb el recorregut tradicional fins a l’Avinguda de Maria Cristina, on tindran lloc els concerts, els dies 14 i 15.

Enguany, el Pride! comptarà amb més de 5.000 metres quadrats de carpes i estands d’entitats a la plaça de la Universitat. Aquest nou espai se suma al tradicional escenari de Maria Cristina per “descentralitzar” la celebració, tal com ha explicat el president del comitè organitzador del Pride! BCN, Ferran Poca, en declaracions recollides per l’ACN. Poca ha subratllat que “és important recordar que encara cal denunciar els abusos que pateix el col·lectiu”.

“El Pride! BCN vol abordar la transversalitat que aspira a incloure i convidar tothom a la celebració i reivindicació, des de l’inici de la vida, amb el descobriment de l’orientació sexual, passant a la vivència màxima de la identitat sexual de les persones joves i adultes, així com la soledat de la vellesa LGTBI, amb els seus reptes particulars”, ha declarat a Efe Marta Giralt, responsable del Pride Social, en què estan involucrades més d’una desena d’entitats del col·lectiu.

En la presentació hi han intervingut dos activistes històrics, Sebastián Meyer i Laura Vilar, que han explicat algunes dificultats amb què es troben les persones del col·lectiu en la tercera edat, especialment aquells que ja no es poden valdre per si mateixos i acaben en residències, on es veuen forçats a “tornar a l’armari”.

El director del Pride! també ha anunciat que encara trigaran dues setmanes a anunciar el cartell d’artistes, entre els quals solen comptar-se estrelles LGBI internacionals i una representació de les darreres edicions del festival d’Eurovisió. Poca ha assenyalat la seva satisfacció perquè l’edició del 2022 el Pride! BCN arribés als més de 400.000 assistents i superés les xifres anteriors a la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.