Política

El Congrés aprova la llei de l’autoritat de defensa del client financer

La iniciativa ha rebut el suport de 186 diputats, l’abstenció del PP i l’oposició de Vox

L’Estat espanyol crearà una autoritat administrativa de defensa del client financer, després que el Congrés hagi aprovat aquest dijous la llei que en garanteix la seva creació. Aquest organisme centralitzarà els serveis de reclamacions del Banc d’Espanya, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i la Direcció General d’Assegurances i Fons de Pensions. La iniciativa ha rebut el suport de 186 diputats, que inclouen socialistes, Podem, ERC, Cs i nacionalistes, 47 en contra de la ultradreta de Vox i 95 abstencions, corresponents al PP i Junts. La iniciativa passa ara al Senat, on s’haurà de validar definitivament.

L’autoritat administrativa pretén “resoldre reclamacions contra incompliments de les normes de conducta, bones pràctiques i usos financers o sobre el caràcter abusiu de clàusules contractuals” per reparar els drets dels clients. Els afectats primer hauran de presentar la reclamació als serveis d’atenció als clients dels bancs i altres entitats financers quan no s’atengui favorablement, podran acudir a l’organisme que “podrà acordar la devolució de les quantitats indegudament cobrades per l’entitat financera més els interessos legals”. Si s’incompleixen les resolucions vinculants podran constituir infraccions que comportaran multes de fins a dos milions d’euros en els casos greus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.