Política

POLÍTICA

Colau busca el vot jove prometent Bicing gratuït

Els ciutadans entre 16 i 20 anys podran provar el servei municipal de bicicletes durant un any sense pagar

La candidata de Barcelona en Comú a l’alcaldia , Ada Colau, ha començat la segons i última setmana de campanya electoral buscant el vot dels joves. Aquest matí, en un acte al campus universitari de Pedralbes, Colau ha promès un any de servei del Bicing gratuït als joves que tinguin entre 16 i 20 anys.

Davant una parada de bicicletes vermells, entre les facultats d’Econòmiques i Empresarials, i amb l’atenta mirada d’alguns estudiants que s’anaven aturant per escoltar-la, Colau ha explicat els seus plans per estendre l’us de la bici entre els joves. Amb una partida de 5,7 milions durant el proper mandat es vol els més joves se sumin al Bicing, i es trenqui la tendència actual on aquest col·lectiu és minoritari en el servei. La proposta es dirigeix a un col·lectiu potencial de 113.000 persones.

La mesura no anirà acompanyada de cap pla de vialitat pels nous usuaris del servei municipal de bicicletes. En relació a això, Colau ha dit que ja hi ha programes general de l’Ajuntament que complirien aquesta funció de formar els més joves en les normes de trànsit.

Colau ha explicat que en les seus vuit anys de mandat s’ha incrementat u n 45% els usuaris del Bicing i que s’ha estès la xarxa de bicicletes públiques a tots els barris, tret del de Vallbona. També s’ha incrementat la xarxa de carril bici passa de 120 a 270 quilòmetres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.