Economia

La FAVB vol que el pes del turisme baixi del 12% al 8% del PIB

Anuncia mobilitzacions contra l’ampliació del port

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) proposa que el pes del turisme en el PIB de la capital catalana es redueixi un terç i passi del 12% al 8%. L’entitat vaticina a través d’un comunicat que en els propers anys “es viurà un creixement important del nombre de conflictes socials” i la crisi climàtica tindrà conseqüències “contundents”. Un dels sectors més afectats serà el turístic, segons la FAVB, que patirà fortes limitacions de la mobilitat --en especial la internacional--, alhora que alguns dels recursos que el turisme “malbarata” --com ara l’aigua-- se situaran al centre de la problemàtica.

Davant aquesta realitat, la FAVB ha anunciat accions en defensa d’equipaments locals i mobilitzacions contra l’ampliació del port i l’aeroport.

L’entitat considera que “cal canviar fórmules” perquè el turisme internacional de llargues distàncies “no és viable”. Entre els models que proposen figura el turisme de proximitat i el turisme social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.