Economia

turisme

Barcelona, quarta ciutat del món en congressos

Continua sent líder en atreure volum total de congressistes com a destí turístic

Només les capitals d’estat Viena, Lisboa i París la superen

Barcelona continua sent la quarta ciutat del món en nombre de congressos que acull i en el primer destí mundial amb més congressistes en una classificació que demostra que, més enllà de l’organització de congressos, la capital catalana és sobretot atractiva com a destí turístic per als delegats d’aquestes trobades. La classificació feta pública avui per l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA) confirma Barcelona com a quarta ciutat amb més congressos internacionals (133) però la primera en acollida de congressistes (135.000). La classificació s’ha fet pública a la fira IMEX del sector de congressos i convencions de Frankfurt segons ha informat Turisme de Barcelona i recull EFE.

La capital catalana fa més de 20 anys seguits que és al top-5 de congressos internacionals i és la primera ciutat no capital d’estat en organització de congressos el 2022 i la primera de l’Estat espanyol. Només Viena, Lisboa i París la superen mentre que Praga ha superat a Madrid i li ha pres la cinquena posició.

La classificació només contempla congressos internacionals rotatoris entre tres països i amb un mínim de 50 delegats i no inclou, per exemple, el Mobile o l’ISE. El Barcelona Convention Bureau avança que la ciutat ja té 120 candidatures obertes fins al 2027 per a convencions del sector mèdico-científic, tecnològic i de les telecomunicacions, acadèmic i industrial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.