Política

política

La CUP farà condició de pacte un referèndum sobre fons voltors

Un referèndum per decidir si els fons voltors que actuen en el sector immobiliari poden continuar fent-ho. Aquesta serà la condició sine qua non que la CUP posarà per negociar el seu suport a l’alcaldia de Barcelona, si aconsegueixen entrar al consistori de la capital del país.

La candidata anticapitalista, Basha Changue, va comparèixer ahir per explicar els plans de la seva opció en matèria d’habitatge, i ho va fer en un punt de la ciutat que ja va ser una declaració d’intencions, a l’avinguda Tarradellas i davant les oficines a Barcelona del fons Cerberus.

“Som aquí per denunciar que cada 45 minuts hi ha un desnonament i que el preu mitjà de lloguer d’habitatge és de 1.080 euros, i pujant”, va emfatitzat Santi González, un dels membres de la candidatura cupaire a Barcelona. “Demanem criteris ètics en els plecs de concursos que fa l’Ajuntament, per evitar que els fons voltors hi puguin prendre part”, va dir la també candidata Thaïs Cloquell.

El projecte de referèndum és per tot l’àmbit dels Països Catalans, segons va explicar la diputada Montserra Vinyets, però la candidata de Barcelona, Basha Changue, va assegurar que serà exigència a la capital del país. La consulta que proposen els cupaires és similar a la que es va fer el 2021 a Berlín, on un quart de milió de ciutadans van votar a favor de l’expropiació de pisos als grans tenidors.

Changue va denunciar l’opacitat amb què treballen els fons voltors, mostrant que les oficines de Cerberus no tenen cartell identificador, va assegurar que l’actuació d’aquestes societats inversores “atempta contra els drets humans” i va acusar l’equip Colau d’actuar amb tebior en aquest terreny.

En la roda de premsa sobre habitatge, Basha Changue va criticar el fet que la seva formació no fos invitada al debat que ahir es va fer a TV3. “Hi ha interessos que volen invisibilitzar-nos”, va dir. La CUP va presentar un recurs al Tribunal Suprem esgrimint el seu dret a ser present en el debat, però els seus arguments no van ser escoltats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.