Política

POLÍTICA

Colau encén plaça Catalunya

Unes 2.000 persones assisteixen a l’acte central de Barcelona en Comú

Marina Rossell fa costat a l’alcaldessa cantant ‘O bella ciao’

La cap de llista de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha protagonitzat avui l’acte central de la seva candidatura amb un míting festa a la plaça Catalunya on s’hi han aplegat 2.000 persones que han vibrat amb el parlament de la seva candidata i la rumba que s’ha marcat quan des de l’escenari Gipsy Rumba all Stars cantava allò de “tot és culpa de Colau”.

Colau ha demanat el vot per seguir “fent història en una ciutat protagonitzada pels veïns i que trenca motlles inventant un món nou, més just i alegre”. Colau s’ha mostrat ferma en denunciar “els miserables de l’extrema dreta” que han convocat per demà una manifestació en contra seva a Barcelona. “Vindran amb autocars des de tot Espanya, perquè aquí no en sou prous”, ha dit.

Una Colau eufòrica, “guanyarem!”, ha començat, ha reivindicat una “ciutat de cultura” en donar les gràcies als artistes que l’han acompanyat a l’escenari. La candidata ha recordat “els poders fàctics que encara no s’han acostumat a que governem” i en recordar els vuit anys de govern ha tornat al lema originari dels comuns, “sí que es podia”.

Colau ha recorregut a una qüestió íntima en parlar dels avis paterns, uns pastors d’Osca, “que mai haurien imaginat que la seva neta un dia seria alcaldessa de Barcelona”. Colau ha reivindicat aquesta generació que “ho va donar tot perquè la neta pogués arribar a ser alcaldessa. També ha citat els fills, fent una declaració d’amor, donant-los les gràcies per ajudar-la “a ser millor cada dia”.

La candidata dels comuns ha demanat el vot perquè Barcelona “no torni enrere” en serveis socials, lliure culturalment i en aquest punt ha mostrat la seva solidarita amb l’equip de Toni Soler investigats pel gag de la mare de Déu del Rocío a TV3.

La candidata ha fet pujar el seu equip de regidors a l’escenari, per reivindicar, el “projecte col·lectiu” mentre a la megafonia sonava el Viva la vida de Cold Play. La candidata ha repetit el lema “Barcelona obre camí” per reivindicar la història transformadora de la ciutat i ha demanat no apartar-se d’aquest camí.

Abans de Colau, els regidors Jordi Martí i Janet Sanz s’han dirigit al públic. El primer ha tret pit de la llista de tres-centes persones, intel·lectuals i gent de cultura, que han fet públic el suport a la candidatura de Colau, mentre que la regidora ha defensat la transformació de la ciutat. “Hem complert el somni de la Barcelona comuna”, ha dit.

Sanz ha disparat contra Trias retraient-li que digués que si Barcelona no té turisme passarà gana i el seu discurs sobre la contaminació. Sanz ha demanat “el màxim de mobilització aquests dies” per aconseguir els vots que trenquin l’empat que indiquen les enquestes en benefici dels Comuns.

El míting ha estat una festa que ha comptat amb la participació del ja habitual Cor Rebel o Maria Arnal, entre altres, i també la sorpresa damunt l’escenari de Marina Rossell que després de cantar O bella ciao ha cridat: “Ada, torna a guanyar que et necesitem!”

L’acte també ha tingut el moment la culpa és de Colau amb la protesta de més d’un col·lectiu que va portar a la plaça la seva reivindicació. Com els que estan ocupant l’antiga escola Massana, els treballadors del servei d’atenció domiciliària, SAD, o els que reclamen que s’enderroqui la caserna de Bombers al parc Miró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.