Economia

economia

Brussel·les aprova la compra de l’operador de satèl·lits Inmarsat per part de Viasa

La Comissió Europea no considera que l’operació plantegi conflicte de competències a l’Espai Econòmic Europeu

La Comissió Europea (CE) ha donat aquest dijous llum verda a l’adquisició de l’operador de satèl·lits del Regne Unit Inmarsat per part de l’estatunidenc Viasat, en concloure que no planteja conflictes de competència en l’Espai Econòmic Europeu (EEE), segons ha informat el mateix Executiu comunitari.

El vistiplau d’avui es produeix després que l’Executiu comunitari realitzés una investigació en profunditat sobre l’operació a petició d’Espanya, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Dinamarca, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Noruega, Romania i Suècia.

L’adquisició no arribava als límits sobre volum de negoci que obliguen a informar la Comissió Europea sobre l’operació, per la qual cosa en un primer moment no es va comunicar a la CE, sinó que Viasat només la va notificar directament a les autoritats espanyoles.

No obstant això, Espanya va sol·licitar a l’Executiu comunitari que examinés la fusió, una petició a la qual es van unir posteriorment els altres països.

Al febrer, l’Executiu comunitari va anunciar l’obertura d’una investigació en profunditat sobre la compra, però aquest dijous ha confirmat que no ha detectat problemes per a la competència, per la qual cosa l’ha aprovat sense condicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.