Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Lula ofereix Putin la seva mediació en el conflicte d’Ucraïna

Proposa la creació d’un grup de països que actuï com a mediador entre tots dos bàndols

El president brasiler, Luiz Inácio Lula da Silva, ha ofert aquest divendres al líder rus, Vladímir Putin, la seva mediació en el conflicte a Ucraïna en el marc d’una conversa telefònica.

Lula “va exposar la seva visió sobre els possibles esforços mediadors a la recerca de vies de solució del conflicte a Ucraïna”, ha informat el Kremlin en un comunicat.

Lula, que no va arribar a reunir-se amb Zelenski en terres japoneses, va viatjar a la cimera del G7 amb “un missatge de pau” i va proposar abordar la guerra en el marc del Consell de Seguretat de l’ONU.

En els últims mesos el dirigent brasiler ha defensat fermament la necessitat de detenir les hostilitats entre Rússia i Ucraïna, i ha proposat la creació d’un grup de països que actuï com a mediador entre tots dos bàndols.

Malgrat la seva iniciativa, Lula ha estat acusat per diversos països occidentals d’intentar posar en el mateix pla “a l’agressor i a l’agredit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.