Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Un atac ucraïnès prop de Mariúpol hauria matat 100 soldats russos, segons un assessor de l’alcalde

L’assessor de l’alcalde ucraïnès ha confirmat l’atac a un edifici on també hi ha 400 ferits

Un atac ucraïnès contra la localitat de Yurivka, als voltants de la ciutat de Mariúpol ocupada per Rússia, hauria provocat la mort d’almenys un centenar de soldats russos i ferides de gravetat a més de 400, segons ha informat Petro Andriuxenko, assessor de l’alcalde ucraïnès de Mariúpol.

Segons Andriuxenko, que ha publicat aquest missatge en el seu compte de Telegram, les morts es van produir després que un atac ucraïnès impactés en un edifici de cinc plantes situat a Yurivka en el qual s’allotjaven, segons els seus càlculs, uns 650 militars russos. “Cent russos ‘bons’ mai tornaran a combatre, excepte en el cel”, va escriure l’assessor en la seva nota.

Andriuxenko havia publicat el passat diumenge un vídeo suposadament gravat després de l’atac ucraïnès en el qual s’escoltaven sirenes que, segons va dir l’assessor de l’alcalde, eren d’ambulàncies que es desplaçaven a la zona per a atendre els militars ferits.

Igual que altres alcaldes i funcionaris municipals de les zones ocupades per Rússia, Andriuxenko tracta de mantenir contacte amb la seva ciutat des de territori controlat pel govern ucraïnès, on es va refugiar després que els russos prenguessin Mariúpol.

Canals de Telegram ucraïnesos han publicat suposats vídeos del moment de l’atac.

Mitjans ucraïnesos han suggerit la possibilitat que les forces de Kíiv utilitzessin míssils britànics de llarg abast ‘Storm Shadow’ per a atacar Yurivka, un poble pròxim a Mariúpol on les forces d’ocupació russes han establert una base militar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.