Societat

Suspesa per la sequera la baixada de barques de la Transsegre de Balaguer

L’organització suspèn l’activitat per “responsabilitat”

L’organització de la Transsegre i la Paeria de Balaguer demana cada any a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que s’alliberi més aigua de l’habitual per poder fer possible la baixada de barques pel riu Segre. Aquest any, però, i degut a la situació sequera, la possibilitat de tenir més aigua per compensar la poca profunditat que hi ha en algunes zones abans d’arribar al pantà de Sant Llorenç de Montgai, és inviable. I a falta de més cabal, els organitzadors han decidit suspendre l’activitat per “responsabilitat”. Diumenge però, es farà una ’Petita Transsegre’ amb barques que baixaran pel tram urbà del Segre entre el pont de Sant Miquel i el Pont Nou. També es mantenen les actuacions de divendres i dissabte a la nit.

La sequera ja va fer replantejar la possibilitat de fer baixar barques fa unes setmanes i finalment aquest dilluns s’ha pres la decisió. Es van mirar de buscar solucions alternatives, com sortir des d’altres punts del recorregut, però no es va trobar cap espai que complís les necessitats d’accés al riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.