Política

Ensenyament

El professorat, en conflicte permanent, reclama diàleg

Després de tres anys d’intentar-ho i gràcies a una sentència del Tribunal Constitucional que ho avala, el govern ha iniciat els tràmits per retirar el concert econòmic a les deu escoles catalanes que encara segreguen per sexe. Aquesta és una de les poques decisions de Josep Gonzàlez-Cambray que no han aixecat polseguera. És el conseller d’aquesta legislatura que més crítiques ha rebut, molts cops no tant pel contingut de les seves decisions –que també– com per les formes. La falta de diàleg és el que més se li ha retret. Se’l recordarà sobretot per haver avançat una setmana el curs escolar, altre cop sense consens (ni tan sols avís previ) amb els afectats: mestres i famílies. Després de liderar la conselleria de Benestar i Família entre el 2003 i el 2006, Anna Simó torna al govern després de 18 anys. El seu tarannà conciliador i dialogant anticipa un canvi de tendència.

Caldrà fer molta feina, però, per calmar els ànims. Al gener, Educació va pactar incorporar més de 3.500 docents per fer efectiva la reducció d’una hora lectiva, però els docents continuen cremats per la sobrecàrrega, l’augment de la burocràcia, la falta de professors suplents i les dificultats per tirar endavant una escola realment inclusiva o lluitar contra l’assetjament escolar, entre molts altres fronts. Gonzàlez-Cambray tampoc ha aconseguit convèncer amb la seva resposta a l’augment de les temperatures. Fa un mes va anunciar un pla per combatre la calor a les aules, però els 100 aires condicionats que s’instal·laran en zones comunes de llars d’infants i centres educatius certifiquen que nens i mestres tornaran a sortir de les classes amarats de suor.

En una piulada, el ja exconseller assegurava ahir que el seu objectiu ha estat sempre “millorar i transformar l’educació pensant en l’alumnat” i “prenent decisions necessàries i valentes en un moment complex”. La reducció de ràtios, la “racionalització” del calendari escolar i la gratuïtat de la llar d’infants per a nens i nenes de 2 a 3 anys son algunes de les fites que va reivindicar. Ustec, sindicat majoritari en el món educatiu, ha celebrat el canvi de titular i confia que a partir d’ara hi hagi “més diàleg i escolta”.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2300372-ensenyament-en-conflicte-permanent.html?cca=3

2300372



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.