Política

ALEMANYA

Scholz presenta la primera estratègia integral de seguretat nacional

El canceller alemany ha assenyalat que Rússia és “l’amenaça més gran per a la pau i la seguretat a l’espai euroatlàntic”

El canceller alemany, Olaf Scholz, i la ministra d’Afers Estrangers, Annalena Baerbock, han presentat aquest dimecres la primera estratègia integral de seguretat nacional del país, un pla que preveu polítiques exteriors i de seguretat amb l’objectiu d’evitar errors del passat, segons informa el mitjà alemany DW. Scholz ha citat la guerra a Ucraïna i la destrucció d’infraestructures crítiques com els gasoductes Nord Stream com un nou impuls per tirar endavant el pla i ha assenyalat que Rússia és “l’amenaça més gran per a la pau i la seguretat a l’espai euroatlàntic”. “Rússia amenaça directament la nostra seguretat i la dels nostres aliats a l’OTAN i a la UE”, ha afirmat. En aquest sentit, ha assenyalat que, a diferència anteriors plans, centrats en la defensa, la nova estratègia es centrarà més en la política exterior.

“La guerra d’atac contra Ucraïna és una ruptura radical amb la Carta de les Nacions Unides i amb l’ordre de seguretat europeu basat en la cooperació”, segons el document, que també afirma que “ni Alemanya ni l’OTAN busquen l’oposició o la confrontació amb Rússia. Tot i això a l’aliança estem sempre disposats i capaços de defensar la nostra sobirania i llibertat i la dels nostres aliats”.

El canceller alemany ha resumit que l’estratègia de seguretat nacional del país es basa en la identitat d’Alemanya ancorada a la UE, a l’aliança transatlàntica, l’amistat amb l’Estat francès i “l’estreta cooperació amb els EUA”, informa Efe. Scholz ha confirmat que l’objectiu del país és assolir el 2% del seu Producte Interior Brut (PIB) en despesa de defensa.

Per la seva banda, la ministra d’Afers Estrangers, Annalena Baerbock, ha afirmat en relació amb la guerra a Ucraïna que “la pau i la llibertat no cauen del cel. El 24 febrer del 2022 va quedar clar el que ens havien advertit molts veïns de l’est d’Europa, que Europa també és vulnerable”.

Respecte a la Xina, el document assegura que “intenta per diversos camins canviar l’ordre internacional vigent basat en les regles, reclama cada cop de manera més ofensiva una posició de potència i intenta fer-ho sempre en contraposició als nostres valors i interessos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.