Salut

El Taulí opera un nounat amb una malformació d’esòfag sense obrir el tòrax

És el primer cop que l’hospital utilitza una cirurgia molt poc invasiva per tractar un defecte que és molt poc freqüent

El nadó tenia la part inferior de l’esòfag unida a la tràquea

L’Hospital Taulí de Sabadell ha aconseguir salvar la vida a un nounat que va néixer amb una poc habitual malformació de l’esòfag i ho ha fet sense necessitat d’obrir el tòrax amb una cirurgia mínimament invasiva que el centre ha utilitzat per primer cop. L’infant va néixer el mes de maig. Pesava només 2,8 quilos i durant les primeres hores ja es va veure que no podia alimentar-se perquè s’ofegava. Després de posar-li una sonda, es va comprovar que la part superior i inferior de l’esòfag no estaven connectades i que la part inferior estava unida a la tràquea, una malformació molt poc freqüent que només passa un cop cada 4.000 o 5.000 parts, segons ha explicat avui el doctor Bernardo Núñez, director de Cirurgia Pediàtrica de l’hospital.

El nen va haver de ser intervingut d’urgència. “Els bebès que neixen amb aquesta patologia no poden passar els aliments a l’estómac i tenen dificultats per a respirar al menjar. És molt important intervenir d’urgència per garantir la supervivència de l’infant”, ha subratllat Núñez.

La intervenció va ser complicada pel baix pes del nounat. I es va practicar una cirurgia mínimament invasiva, realitzada per primera vegada al Taulí, sense obrir el tòrax. En concret, segons han explicat avui des de l’hospital, es van fer tres incisions de 3 mil·límetres i una de 5 mil·límetres al tòrax per poder reparar i unir les dues seccions de l’esòfag, tancant la unió amb la via respiratòria.

Aquesta tècnica, destaca el centre sanitari, s’ha pogut fer “gràcies a l’expertesa de l’equip de cirurgia pediàtrica, d’anestesiologia pediàtrica, neonatologia, infermeria i per la presència del doctor Jorge Godoy de Xile, expert en cirurgia mínimament invasiva neonatal.

Tot i la complexitat, per ser un nounat i el baix pes, la intervenció va ser un èxit i el nadó ja ha estat donat d’alta i s’està recuperant a casa seva. sense cicatrius al tòrax.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.