Medi ambient

Creixen un 1,4% les emissions d’efecte hivernacle respecte a l’any de la pandèmia

Activitats com el transport pugen un 2,64% aquests contaminants al Principat

Les emissions de gasos d’efecte hivernacle han crescut un 1,4% a Catalunya el 2021 respecte a l’any anterior, de plena pandèmia, però aquest increment és substancialment inferior al que s’ha patit al conjunt de l’Estat espanyol, que van pujar un 6,1%. El Principat va emetre 40,40 milions de tones de gasos d’aquests gasos contaminats a l’atmosfera el 2021, segons les dades difoses pel departament d’Acció Climàtica a partir de l’inventari del ministeri per a la Transició Ecològica.

Això representa un lleuger augment percentual d’amb prou feines un punt i escaig, que es tradueix en 0,56 tones més i està 4,5 punts per sota de la de l’Estat. Acció Climàtica subratlla que l’evolució dels gasos d’efecte hivernacle no va anar en el mateix sentit que el creixement econòmic del PIB, ja que va ser del 5,8%, després de la contracció de l’11,7% del 2020 per la pandèmia.

Segons el departament, les emissions del transport, la petita indústria, el sector residencial comercial i institucional, el ramader o el dels residus, van pujar un 2,64%. Les del sector transport van augmentar un 2,7% (fins als 0,31 milions de tones), sobretot el transport per carretera. Els grans sectors industrials i de producció d’electricitat, els més intensius en emissions de gasos d’efecte hivernacle, van tenir una lleu reducció de l’1,79%, de 13,07 milions a 12,84. Tot i això, segueixen representant el 32% del total de les emissions. Alhora, l’aviació civil va augmentar emissions un 42,45%, després d’una “evident” recuperació de l’activitat després de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.