Política

ERC admet que s’han “aigualit” les recomanacions de l’Eurocambra

Diana Riba lamenta que Europa hagi rebutjat una moratòria a Pegasus

Cs enten que les recomanacions deixen fora “la propaganda del separatisme”

Una sensació agredolça. L’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha celebrat aquest matí “l’escrutini” de l’Eurocambra que demana a l’Estat una investigació “completa i efectiva” del Catalangate i ha destacat que el situa “al mateix nivell que Hongria i Polònia en l’ús d’aquestes tecnologies d’espionatge i en vulneració de drets”. Riba ha posat en valor que es mencioni expressament el ’Catalangate’, tant a l’informe aprovat fa un mes com a les recomanacions d’ara, davant el “front” de PP, PSOE, Ciutadans i Vox que volien treure les referències a l’espionatge a independentisme. Tot i així ha lamentat que el ple hagi tombat l’aposta per fer una moratòria en l’ús de programes espia fins que hi hagi una regulació. I també ha admès que PP, PSOE, Ciutadans i Vox han aconseguit “aigualir” el text de recomanacions.

L’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas considera que les recomanacions al Catalangate són “fàctiques” i de fet ha celebrat que a les recomanacions de l’Eurocambra es deixi fora” la propaganda del separatisme”, que no podrà utilitzar el text en els processos judicials. L’eurodiputat de Ciutadans ha recordat que a l’informe aprovat fa un mes sí que hi havia “part de les mentides” de l’independentisme, però ha celebrat que ara l’independentisme hagi “fracassat” a l’hora d’incloure “propaganda” en la recomanació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.