Política

estat espanyol

El PSOE guanyaria el 23-J per mig punt sobre el PP, segons el CIS

Sumar es consolida com a tercera força amb la inclusió de Podem

Quan falta poc més d’un mes per a les eleccions espanyoles del 23-J, la pugna entre el PSOE i el PP és més viva que mai. El primer baròmetre del CIS després de la convocatòria de les generals per part de Pedro Sánchez i la victòria del PP del 28-M, manté el frec a frec entre les dues principals. D’acord amb el sondeig del CIS publicat aquest divendres els socialistes guanyarien el 23-J amb el 31,2% dels vots, només mig punt per davant del PP, informa l’ACN. Els d’Alberto Núñez Feijóo, per la seva banda, obtindrien el 30,7%. Tots dos partits creixen en relació amb el baròmetre de maig, després que Cs anunciés que no es presentaria a les eleccions generals. Els d’Alberto Núñez Feijóo són qui més creixen, ho fan 3,5 punts, mentre que els de Pedro Sánchez, 2,1. D’aquesta manera, la distància entre el PSOE i el PP es redueix dels 1,9 als 0,5 punts en un mes.

El CIS torna a situar com a tercera força Sumar, amb el 14,3% dels vots. El projecte de la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, creix dos punts amb la integració de Podem, però continua sent menys del que el CIS els atorgava fa un mes per separat. El baròmetre de maig donava el 12,3% dels vots a Sumar i el 6,1% a Unides Podem. L’ultradretà Vox se situaria en quarta posició amb el 10,6% dels vots, el mateix resultat que fa un mes.

Els partits catalans

Pel que fa a les formacions independentistes catalanes, ERC obtindria l’1,8% dels vots (sis dècimes menys que al maig), mentre que Junts continua retallant distàncies i obtindria l’1,6% de les paperetes (quatre dècimes més que el mes passat). La CUP, per la seva banda, cau dues dècimes i passa del 0,7% dels vots de maig al 0,5%. Informa l’agència Efe, que al País Basc, el PNB i EH Bildu creixen i empatarien amb l’1,1% del vot estimat, mentre que a Galícia, el BNG aconseguiria el 0,7% de les paperetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.