Política

Junts i ERC sotmeten aquest matí a les bases l’acord per a Barcelona

Les federacions locals dels dos partits han de validar l’entesa Trias-Maragall

Les bases de Junts i ERC tenen avui una última paraula sobre el pacte entre les candidatures de Xavier Trias i Ernest Maragall per governar a l’Ajuntament de Barcelona. En una consulta a la militància de les respectives federacions de Barcelona se sotmetrà a votació aquest matí l’acord entre els partits. La pregunta incideix si es fa “confiança” a la negociació entre les dues formacions independentistes per a un “govern de canvi”, “progrés” i “benestar” a la ciutat de Barcelona. Les respectives consultes serviran per aclarir si tira endavant l’acord independentista a la capital del país, que sumaria 16 regidors, tot i que es quedaria a quatre de la majoria absoluta, motiu pel qual convindria entendre’s amb altres grups com el PSC en la governança del dia a dia de la ciutat.

L’alcaldable socialista Jaume Collboni segueix amb la intenció d’intentar esdevenir el proper batlle amb un pacte amb els comuns i el suport del PP per evitar un govern sobiranista. De moment, els de Colau s’han mostrat contraris a una entesa amb els populars per evitar que Trias presideixi el consistori, mentre que el líder dels de Feijóo a Barcelona, Daniel Sirera, ha posat com a condició que els comuns no estiguin al govern per donar el vistiplau. Si aquesta complicada coincidència entre els tres partits no prospera, Xavier Trias serà alcalde, sostingut, a més, presumiblement, pel pacte amb Maragall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.