Economia

Calviño pressiona els bancs perquè remunerin els dipòsits

La vicepresidenta i ministra d’Economia ha llançat un advertiment aquest dilluns, però el president del BBVA ha argumentat que no es pot fer de moment

La vicepresidenta del govern espanyol i ministra d’Economia, Nadia Calviño, ha posat més pressió als bancs de l’Estat perquè donin interessos als estalvis dels clients. “És evident que els bancs han de començar a remunerar els dipòsits dels ciutadans”, ha assegurat en la inauguració del curs d’estiu de la Universitat Menéndez i Pelayo. Ha insistit que no té “cap dubte” que la banca “ha de transmetre la pujada dels tipus d’interès” que ha anat fent el BCE, mentre ha avançat que tractarà aquest assumpte en la reunió prevista a finals d’aquest mes amb les patronals bancàries.

Un dels elements clau de l’exigència de Calviño és el fet que la banca està traslladant la pujada dels tipus d’interès al cost dels crédits, mentre no ha fet el mateix amb els dipòsits, quelcom diferent del que ha passat a l’entorn europeu.

D’altra banda, el president del BBVA, Carlos Torres, l’ha contestat en el mateix acte dient que de moment això no es pot fer i que cal entendre-ho per “l’excés de liquiditat”. També ha volgut afegir que quan aquest excés es vagi absorbint la tendència canviarà i que només cal paciència. En cap cas ha volgut atribuir la manca de retribució dels estalvis amb la poca competitivitat del mercat estatal i ha posat l’accent en productes bancaris de renda fixa com a bones alternatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.