Societat

Llum verda al projecte de llei de la comunicació audiovisual a Catalunya

S’amplien les mesures per garantir l’ús normal del català i l’aranès a les xarxes

El govern vol que el 51% de la producció europea es faci en llengua catalana

La llei actual de la comunicació audiovisual a Catalunya és de l’any 2005. En aquests 18 anys el sector ha canviat radicalment i cal per tant una actualització de la normativa no només per garantir la presència del català i l’aranès a les xarxes sinó també per adaptar la llei als nous valors d’igualtat i no discriminació i per lluitar contra la pressió estètica en l’àmbit audiovisual. Per tot això, el Consell Executiu ha aprovat avui l’avantprojecte de llei de la comunicació audiovisual a Catalunya, que segons ha explicat la consellera de la presidència, Laura Vilagrà, vol esdevenir “una llei de país per promocionar i garantir l’ús del català en el sector”.

A banda de la filosofia general de la llei, amb aspectes de protecció de la intimitat i de drets, la norma, que pretén aplicar a Catalunya la directiva europea de serveis de Comunicació Audiovisual, té com a repte clau garantir que el 51 % de la producció pròpia europea es faci en català i aranès i amplia també les competències del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC).

Coincidint amb l’aprovació de l’avantprojecte de llei, el govern ha presentat avui el segon balanç del centenar de mesures que va aprovar al novembre per garantir el futur del català, l’aranès i la llengua de signes catalana i que implica tots els departaments. Segons aquest balanç elaborat pel departament de Cultura, de les 100 mesures, 12 ja estan finalitzades, 63 estan en un estadi de desenvolupament mitjà o avançat i 25 en tasques inicials.

La portaveu del govern Patricia Plaja ha destacar que aquestes accions confirmen que “l’executiu ha situant la llengua com a prioritat absoluta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.