El judici, a partir del 14 d’agost

La jutgessa principal del cas penal contra l’expresident dels EUA Donald Trump pel cas dels documents classificats, Aileen Cannon, ha fixat en el 14 d’agost l’inici del judici amb jurat, que se celebrarà a Fort Pierce, Florida.

En una ordre signada aquest dimarts i adreçada a la defensa i la fiscalia perquè es preparin per al judici, Cannon indica que el període per iniciar les vistes és de dues setmanes a partir d’aquesta data i afegeix que si per algun motiu s’hagués de posposar, la nova data sigui “tan aviat” com sigui possible.

La data límit perquè la defensa i la fiscalia presentin els seus escrits és el 24 de juliol i el 8 d’agost hi ha convocada una audiència per resoldre totes les qüestions de calendari.

La jutgessa Cannon, que va ser nomenada per Trump, té el seu tribunal a Fort Pierce, al comtat de Palm Beach, on l’expresident té el seu domicili legal.

En el document on estableix els terminis per a tots els procediments previs la magistrada hi subratlla la prohibició de fer backstriking amb els jurats, és a dir, la possibilitat que les parts puguin retractar-se a la seva conveniència d’acceptar o refusar un membre del jurat abans que juri com a tal.

Un altre jutge del tribunal que porta el cas, Bruce E. Reinhart, va prohibir als advocats de Trump que compartís amb terceres persones l’evidència que es produeixi sobre les acusacions. Reinhart va subratllar que tant Trump, com el públic, els mitjans i les xarxes socials estaven inclosos a l’ordre. Els acusats –Trump i el seu assistent, Waltine Nauta–només podran accedir a aquest material “sota la supervisió directa de l’advocat defensor” i no podran “conservar còpies” de les evidències.