Economia

CaixaBank i Sabadell qüestionen l’avís de Calviño sobre els dipòsits

Dirigents dels dos bancs han contestat amb duresa les paraules de la ministra, recordant que són ells els que decidiran sobre la remuneració dels dipòsits

La polèmica sobre la manca de remuneració de dipòsits per part de la banca després dels increments constants dels tipus d’interès del BCE va cada dia a més, ara amb resposta contundent dels bancs. Les entitats financeres estan molestes per les declaracions d’aquest dilluns passat de la vicepresidenta i ministra d’Economia, Nadia Calviño, que avisava que “és evident que els bancs han de començar a remunerar els dipòsits dels ciutadans”. El mateix dilluns, el BBVA ja la responia, però ara ha arribat el torn de CaixaBank i el Banc Sabadell, que han recordat el paper del mercat i han rebatut les idees de Calviño, és a dir, segueixen la mateixa posició des de fa mesos.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha assegurat en la segona jornada del curs d’estiu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo que “els que han de prendre les decisions de la seva política de preus són els bancs”, no pas els governs, si bé ha volgut expressar que li sembla “respectable” l’argument de la vicepresidenta espanyola. També ha valorat que la ministra assegurés que tractaria aquest assumpte en la reunió prevista a finals d’aquest mes amb les patronals bancàries. “Les patronals no han de dir res de política de preu, seria tremend, una mala pràctica”, ha afirmat.

El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, també s’hi ha volgut pronunciar amb claredat: “Amb tot el meu respecte per la vicepresidenta, la remuneració [dels dipòsits bancaris] arribarà, però no perquè ella ho digui, sinó per la competència”, ha etzibat. Alhora, ha volgut assenyalar que la discussió sobre els dipòsits quedarà “desfasada” amb el pas del temps i ha recalcat que la liquiditat dels bancs és “molt abundant”, la justificació més recurrent per sostenir que no es remuneren els dipòsits mentre sí es trasllada el cost del préstec al client arran de la pujada de tipus. També ha rebatut l’argument que els bancs no pugen la remuneració per la manca de competència perquè ha argumentat que “estem en un nivell de concentració més alt que a Europa, però la competència és alta”.

El Banc Sabadell, així com CaixaBank, volen destacar que tenen molt productes com renda fixa que són molt favorables pels clients, més enllà de la política sobre els dipòsits, clarament estancats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.