Política

Estat espanyol

La presidenta de l’Airef ataca Escrivá pel salt a ministre de Sánchez

“No és bo passar de l’Airef al govern i seria impossible passar del govern a l’Airef”, denuncia la presidenta de l’organisme supervisor

Es descarta com a ministra d’un eventual govern del PP

El torcebraç que mantenen el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, amb l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal –que ell va presidir des de marc del 2014 al gener del 2020– sobre l’abast de mesures com ara l’ingrés mínim vital continua escalant.

La presidenta de l’Airef, Cristina Herrero, ha condemnat aquest dijous el pas d’Escrivá des de l’ens supervisor a la política com a ministre de Pedro Sánchez. “No és bo passar de l’Airef al govern i seria impossible passar del govern a l’Airef”, ha denunciat Herrero en un curs de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander organitzat per l’Associació de Periodistes d’Informació Econòmica (APIE) i patrocinat pel BBVA.

Herrero no s’arronsa a l’hora de polemitzar amb el seu predecessor, fitxat per Sánchez ara fa 3 anys i que va passar de supervisor a supervisat. “Quan es produeix aquest pas des d’una institució independent jo vaig sentir que d’alguna forma havíem de reafirmar la nostra independència. Pot ser molt positiu per al país però per a l’Airef aquesta vinculació entre Airef i govern ens ha obligat a demostrar encara més la nostra independència”, ha argumentat Herrero.

Davant la pregunta de si ella es veu com a ministra en un eventual govern del PP, Herrero ha estat taxativa a l’hora de marcar distàncies amb el seu predecessor. “No, jo no em veig com a ministra de cap govern. Jo mai aniria al govern, no és bo per a l’Airef”, ha sentenciat la presidenta de l’ens que supervisa l’itinerari de consolidació fiscal del govern espanyol, les comunitats autònomes i els ajuntaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.