Política

estat espanyol

Vox també aconsegueix la presidència de les Corts d’Aragó després d’un acord amb el PP

El pacte ha facilitat l’elecció de l’ultra Marta Fernández , negacionista de la covid, del canvi climàtic i de la violència de gènere

L’ultra Marta Fernández, diputada de Vox per Saragossa, ha estat aquest divendres elegida presidenta de les Corts d’Aragó, després d’un acord entre la formació d’extrema dreta i el PP. Fernández ha estat elegida per 35 vots –els 28 vots del PP i el set de la seva formació– i 32 en blanc, és a dir, un més que la majoria absoluta situada a la cambra aragonesa en 34.

L’acord que ha donat a Vox la presidència del parlament aragonès va ser avançat dijous a la nit per la formació d’extrema dreta i confirmat dues hores abans del ple de constitució de les Corts pel PP. Aquesta formació assegura que el pacte “s’inscriu exclusivament” en la composició de la mesa de la cambra i, en virtut del qual, el partit d’Alberto Núñez Feijóo es queda amb la vicepresidència primera i la secretària primera. Però, no escapa l’atenció que el pacte entre les dues formacions arriba quan estan negociant la investidura.

Els resultats de les eleccions a les Corts aragoneses del 28-M van deixar al PP de Jorge Azcón com la llista més votada, amb 28 escons, però necessita almenys el suport de sis diputats per ser investit president. Vox en va obtenir set. L’acord que ha fet presidenta del parlament aragonès a l’ultra Marta Fernández podria ser clau perquè la formació de Santiago Abascal donés els seus vots a Azcón,

La nova presidenta de les Corts d’Aragó és una negacionista del canvi climàtic, la violència de gènere i la covid. Quan el seu partit va avançar dijous al vespre l’acord amb el PP que la faria presidenta de les Corts, va esborrar el seu compte a Twitter, on es feia dir “marthynahappy”, farcit de missatges negacionistes de la covid, del canvi climàtic, així com xenòfobs i misògins i contra els mitjans de comunicació. Un compte en el qual incloïa, per exemple, un vídeo en el qual insultava especialment a la ministra d’Igualtat, Irene Montero (Podem). Aquest matí ha fet el mateix amb el seu compte a Instagram.

El pacte de l’Aragó no és l’únic acord entre el principal partit de la dreta espanyola i la formació ultradreta. El PP ha pactat ja amb Vox la governabilitat en coalició de 135 ajuntaments de tot l’Estat, 25 dels quals de més de 30.000 habitants. L’opacitat i la ideologia ultradretana centren aquests acords.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.