Política

estat espanyol

Griñán no entrarà a presó per complir la pena pel cas dels ERO

L’Audiència de Sevilla suspèn l’ingrés de l’expresident andalús durant cinc anys per la malalta que pateix

El polític socialista va ser condemnat a una pena privativa de llibertat de sis anys

L’expresident de la Junta d’Andalusia i polític socialista José Antonio Griñán no entrarà a la presó per complir la pena de sis anys de presó a la qual va ser condemnat pel cas dels ERO fraudulents. L’Audiència de Sevilla ha acordat suspendre per un termini de cinc anys l’execució de la pena per la malaltia que pateix l’expresident andalús, de 77 anys, segons una interlocutòria publicada aquest dilluns i recollida per Efe. El tribunal accedeix així a la petició de suspensió de la pena privativa de llibertat feta per la defensa del polític socialista andalús d’acord amb l’article 80.4 del Codi Penal, que disposa que els jutges i tribunals podran ordenar la suspensió de qualsevol pena imposada sense estar subjecte a cap requisit en el cas que el condemnat una malaltia greu i incurable.

Amb data del 21 de juny passat, la Fiscalia Anticorrupció de Sevilla va anunciar que no s’oposava a què Griñán evités l’entrada a presó a causa del càncer “molt greu” que pateix, una decisió que es va produir cinc dies després de l’informe emès per l’Institut de Medicina Legal de Sevilla que desaconsellava l’entrada a presó del polític socialista per partir una “malaltia molt greu i incurable”. Amb aquesta decisió de l’Audiència de Sevilla es posa fi a un periple judicial en el qual han estat necessaris fins a dos informes forenses perquè el tribunal es pronunciés sobre l’ingrés o no a presó de Griñan, que ha conclòs amb una interlocutòria en la qual accedeix a la suspensió de l’entrada al penal del polític socialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.