Societat

Activistes climàtics tapen amb ciment forats de clubs de golf

L’acció s’ha dut a terme a la demarcació de Barcelona, però també a Madrid, València, Biscaia, Navarra i Eivissa

Activistes climàtics de Rebel·lió o Extinció (XR) han intervingut les últimes hores en fins a deu camps de golf a la demarcació s de Barcelona, però també a Madrid, València, Biscaia i Navarra i a l’illa d’Eivissa. L’objectiu de l’acció és denunciar el malbaratament d’aigua en mig de la sequera que patim, segons ha avançat l’agència EFE.

L’acció ha tingut lloc durant la matinada. Després d’omplir els forats amb ciment, els activistes han penjat pancartes on es pot llegir “¡Alerta: sequera!, “Golf clausurat per justícia climàtica” o “L’aigua és un bé comú”.

Des de l’organització han recordat que només un forat d’un camp de golf engoleix més de 100.000 litres d’aigua al dia per mantenir la gespa que l’envolta, segons dades d’Ecologistes en Acció, i han criticat “la irresponsabilitat i el cinisme” de continuar permetent aquest tipus d’oci elitista mentre Espanya s’asseca.

“A Espanya es reguen cada dia 437 camps de golf”, han precisat els activistes, que han incidit que la xifra suposa un consum d’aigua superior al de les poblacions de Madrid i Barcelona sumades per a un “entreteniment” que amb prou feines gaudeix el 0,6% de la població.

Amb l’acció d’aquest diumenge, el col·lectiu Extinció o Rebel·lió exigeix una planificació democràtica de l’ús de l’aigua de manera immediata, on regar la gespa dels camps de golf quedi restringida



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.