Política

La policia podrà suspendre i desallotjar espectacles esportius en cas d’insults racistes

El Ministeri faculta el coordinador de seguretat per aturar partits o desallotjar la graderia si no s’aturen els càntics

La Instrucció 8/2023, dictada dijous passat pel secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, reforça i millora els instruments a disposició de les forces de seguretat per a la prevenció i resposta davant de conductes i actituds de racisme, xenofòbia i, en general, qualsevol expressió de discriminació o intolerància en els espectacles esportius.

Així, els coordinadors de seguretat podran desallotjar parcialment o totalment la graderia o aturar un partit si hi ha càntics racistes, xenòfobs, homòfobs o discriminatoris contra algun esportista o col·lectiu concret tant dins com al voltant dels recintes esportius i fins i tot als transports que s’hi dirigeixen. També es podrà sancionar els organitzadors dels espectacles si no col·laboren prou amb les autoritats per aturar els actes incívics.

Com va assenyalar el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en la presentació del segon Pla d’Acció de Lluita contra els Delictes d’Odi, aquesta expressió fa referència a aquells delictes de prejudici comesos contra una determinada persona per posseir o presentar certes característiques, reals o percebudes, i que no només ataquen la mateixa víctima; sinó que també busquen influir en el conjunt del col·lectiu amb què la víctima s’identifica, generant sentiments de por i inseguretat i que, alhora, amenacen de forma directa la seguretat i la mateixa convivència de la societat en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.