Economia

Endesa guanya els contractes d’electricitat d’Aena per 335 milions

S’assegura el cost del 36% del seu consum, mentre adjudica a Iberdrola la baixa tensió per 1,4 milions d’euros

Endesa ha guanyat els principals contractes d’electricitat del gestor aeroportuari espanyol Aena dels propers cinc anys, per un import de 335 milions d’euros. Segons ho ha comunicat aquest dimarts, l’elèctrica ha obtingut a subhasta els cinc lots clau, mentre que Iberdrola s’ha adjudicat la instal·lacions de la baixa tensió per 1,4 milions d’euros.

Aena ha establert en els convenis un percentatge del consum a preu fix del 36% del total de l’any 2024 durant cinc anys per mitigar el risc de volatilitat del mercat. El percentatge augmentarà quan entrin en funcionament les noves plantes fotovoltaiques, amb les quals Aena pretén estabilitzar la seva despesa energètica reduir la factura elèctrica. Les elèctriques aportaran llum amb certificat d’origen 100% renovable i s’encarregaran de la gestió de la producció de les plantes solars d’autoconsum que Aena vagi posant en marxa. El setè lot, de l’aeroport de Múrcia, s’haurà de tornar a licitar perquè s’ha rebutjat l’oferta d’Iberdrola “per no ser competitiva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.