Salut

Salut llança una eina web per informar sobre les opcions de tractament davant l’endometriosi

És una malaltia de caràcter crònic que afecta aproximadament una de cada deu dones en edat reproductiva

El Departament de Salut posa a disposició de la ciutadania una eina web per oferir informació sobre l’endometriosi. A més, també s’ofereixen les opcions de tractament per a les persones que la pateixen, ja que afecta aproximadament una de cada deu dones en edat reproductiva.

Aquesta eina web -vinculada al projecte Decisions Compartides, coordinada per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS)-, no només proporciona continguts informatius; sinó que també impulsa un canvi de model en l’atenció sanitària, en què professionals i pacients participen activament en el procés de decisió sobre les opcions més adequades a les preferències i valors de cada persona i fonamentada en l’evidència científica.

D’aquesta manera, l’objectiu de tot plegat és promoure que els pacients tinguin una major autonomia i coneixement de la mateixa malaltia i dels tractaments disponibles; així com de les possibles conseqüències que se’n poden derivar.

Els continguts de l’eina web l’han elaborat un equip de professionals de ginecologia de l’Hospital Clínic, l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’ASSIR Muntanya de Barcelona - La Mina.

L’endometriosi consisteix en la implantació i el creixement de teixit endometrial fora de l’úter, generalment a la cavitat pelviana. També pot implantar-se a la resta de la cavitat abdominal o fora d’aquesta de manera que produeix una reacció inflamatòria que respon als estímuls hormonals del cicle menstrual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.