Política

Puigdemont avisa els eurodiputats dels perills de la seva absència al ple

L’expresident a l’exili i Comín denuncien en una carta a tota l’Eurocambra les conseqüències de “l’ambigüitat” de la presidenta Metsola, que no garanteix la immunitat de desplaçament

L’expresident de la Generalitat a l’exili i representant de Junts a l’Eurocambra, Carles Puigdemont, ha avisat els eurodiputats dels perills i “greus conseqüències” de la seva absència al ple del Parlament Europeu a través d’una carta, arran de la resposta amb tanta “ambigüitat” de la presidenta de la cambra, Roberta Metsola. La missiva, que recull l’Acn, l’ha escrita juntament amb el segon eurodiputat de la formació, Toni Comín, i s’adreça a tots els representants de la cambra amb l’objectiu d’alertar dels efectes que generarà la impossibilitat d’assistir al ple, però també critica l’actitud de la democristiana Metsola per la manca de fermesa a l’hora de garantir la immunitat per desplaçar-se al plenari, on s’han de votar peces clau de la legislació europea.

“No poder ser al ple no és només una violació dels nostres drets polítics com a eurodiputats”, sosté, “sinó que pot tenir greus conseqüències pel funcionament del Parlament Europeu i la feina feta en els últims mesos” i citen la importància d’iniciatives com la Llei de la Restauració de la Natura, que es poden decidir per un marge estret aquest dimecres.

A parer dels eurodiputats de Junts, això “demostra que la persecució del moviment independentista català per part de les autoritats espanyoles no és només un afer intern d’Espanya, sinó que té moltes implicacions per la política europea”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.