Política

Guerra a Ucraïna

El Grup Wagner ja entrena les tropes bielorusses

El ministeri de Defensa del país eslau elabora un ‘full de ruta’ que estableix les línies de la seva col·laboració amb els mercenaris russos

El ministeri de Defensa de Bielorússia ha elaborat un “full de ruta” que estableix les línies de la col·laboració amb el grup Wagner, que ja ha començat a entrenar soldats bielorussos, segons un comunicat castrense al que ha tingut accés EFE.

“Anunciem que el departament militar i la direcció de la companyia (Wagner) han dissenyat un full de ruta a curt termini per a la preparació i l’intercanvi d’experiència entre les diferents unitats castrenses”, ha indicat el ministeri bielorús en el seu comunicat.

Els mercenaris de Wagner ja han començat a entrenar les tropes bielorusses en un campament pròxim a la ciutat d’Osipóvichy, a 230 quilòmetres de la frontera amb Ucraïna. “Prop d’Osipóvichy s’estan realitzant els entrenaments de les defenses territorials”, ha indicat el ministeri de Defensa en el seu canal de Telegram, un missatge en què també indica que les tropes locals estan sent entrenades en algunes disciplinis militars per “instructors de l’empresa militar privada Wagner”.

L’equip d’investigació bielorús Gayun, que es dedica a monitorar l’activitat militar en territori bielorús, ha informat que una gran columna de vehicles amb matrícules de les repúbliques autoproclamades de Donetsk i Lugansk, ubicades a l’est d’Ucraïna, han entrat avui en territori bielorús des de Rússia. “El conjunt de factors indica que es tracta d’una columna de Wagner”, assenyala el comunicat de Gayun, que afegeix que la columna, de gairebé 60 vehicles, es dirigeix cap a Osipóvichy.

Col·laboració anunciada

El ministeri de Defensa bielorús va avançar aquesta setmana que planejava aprofitar l’arribada de Wagner al país per realitzar un “intercanvi d’experiències” entre l’exèrcit regular bielorús i els paramilitars russos, tot i que pocs dies abans, les autoritats bielorusses havien afirmat que els mercenaris de Wagner, que havien de traslladar-se a aquest país després del fracàs de la insurrecció del 24 de juny passat, encara no es trobaven en la base que els hi va oferir Minsk.

El president bielorús, Aleksandr Lukaixenko, havia qualificat el Grup Wagner com la unitat “més experimentada en combats” i que “pot servir a la defensa de Bielorússia si el país és atacat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.