Política

Feijóo s’embolica amb les pensions, rectifica a mitges i el PSOE s’hi recrea

El líder del PP ha de matisar les seves paraules després de l’errada comesa en l’entrevista a TVE

El líder del PP i candidat a la presidència del govern espanyol, Alberto Núñez Feijóo, ha tingut un matí farcit d’embolics i posteriors rectificacions a mitges arran d’una entrevista a TVE en què s’ha equivocat amb les dades que aportava sobre la revalorització de les pensions, tot i que en directe ha etzibat a la periodista presentadora, Silvia Intxaurrondo, que “hi ha algú que està equivocat i em fa la sensació que és vostè”. Les declaracions de la polèmica han estat aquestes, en ser preguntat si seguiria revaloritzant les pensions: “Sempre ho hem fet, el nostre partit mai va deixar de revaloritzar les pensions conforme a l’IPC, l’únic partit que va congelar les pensions és el PSOE”. Això ha posat en alerta la presentadora, que ha asseverat que “no és correcte”, ja que l’expresident Rajoy “no ho van fer ni el 2012, ni el 2013 ni el 2017”. Aquesta picabaralla dialèctica ha acabat amb una piulada del popular que pretén aclarir les seves paraules, però amb una rectificació a mitges, si bé l’afirmació era totalment errònia.

En el tuit, insisteix que “el PP mai va congelar les pensions i el PSOE sí, amb el vot de Sánchez”, afegeix que el seu partit “va pujar les pensions cada any i el PSOE no” i que fins i tot ho van fer “quan el més fàcil era congelar-les com va fer el PSOE”. Aquest comentari és un joc de malabars per no assegurar que ha errat de ple, perquè si bé el PP va apujar les pensions, no ho va fer pas d’acord amb l’IPC en els tres anys en què la periodista li assenyala i, per tant, el poder adquisitiu dels pensionistes va quedar afectat negativament. En un segon escrit a les xarxes, el polític gallec sosté que no li importa “aclarir qualsevol afirmació si ha estat inexacta” i ha atacat Sánchez perquè, a parer seu, “la seva arrogància mai li permetria” rectificar i anima els socialistes a fer el mateix amb les “mentides” de l’actual president espanyol. Feijóo ha hagut de difondre un aclariment, malgrat que en el programa matinal de televisió ha reblat amb contundència: “No sé d’on treu això... li reitero, revisi vostè les dades, com que hi ha hemeroteca vostè comprovarà el que jo li dic i si jo estic equivocat li demano disculpes i si ho està vostè espero que les demani en aquest programa”.

La tergiversació de les dades per part del líder dretà ha provocat la reacció del PSOE. La vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha dit que l’entrevista del líder del PP a TVE ha demostrat que Feijóo ha “mentit” sobre les pensions i ha volgut posar més llenya al foc per especular sobre els motius de la seva absència en el debat que havia de ser a quatre a l’ens públic de radiotelevisió estatal d’aquest dimecres: segons ha repassat, no hi va per evitar afrontar-se a interpel·lacions sobre la seva relació amb el narcotraficant Marcial Dorado, amb qui apareix fotografiat. “La pregunta és: que ha d’amagar? Un narco en un iot? La seva gestió a Galícia?”, s’ha preguntat, mentre ha llançat la hipòtesi que potser té “idees que prefereix no haver de compartir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.