Política

guerra ucraïna

Rússia ataca l’est i el sud d’Ucraïna en represàlia per l’explosió al pont de Kertx

Moscou bombardeja el port d’Odessa després d’haver-se retirat de l’acord del gra

Rússia ha llançat aquesta matinada una nova onada d’atacs contra el sud i l’est d’Ucraïna, en la qual ha utilitzat drons i míssils balístics, segons fonts de les forces aèries ucraïneses citades per les agències internacionals. A causa de l’atac s’ha declarat un important foc en instal·lacions del port de Mikolàiv, al sud d’Ucraïna, segons ha informat l’alcalde de la ciutat, Oleksandr Senkevich, a través del canal de Telegram.

El nou atac aeri nocturn de les forces del president rus, Vladímir Putin, sobre Ucraïna també ha afectat el port d’Odessa, clau per a l’exportació del gra ucraïnès a través del mar Negre. El bombardeig contra aquesta infraestructura, situada també al sud d’Ucraïna, ha tingut lloc només unes hores després que Moscou hagués rebutjat prorrogar l’acord que permetia exportar el cereal ucraïnès, el qual va vèncer dilluns a les deu del vespre hora catalana.

També s’han vist colpejades per drons, les regions de Donetsk, Kherson, Zaporíjia i Dnipropetrovsk, segons ha indicat la força aèria ucraïnesa en un missatge a Telegram.

Aquesta onada d’atacs aeris arriba hores després de l’explosió registrada dilluns al pont de Kertx, la infraestructura que enllaça la península de Crimea amb Rússia.

El Ministeri rus de Defensa ha qualificat la ràtzia d’atacs llançada per les seves forces al sud i l’est d’Ucraïna “d’una represàlia, amb armes d’alta precisió, contra instal·lacions on es preparaven actes terroristes contra Rússia amb drons navals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.