Política

guerra a ucraïna

Nova ofensiva nocturna contra el port d’Odessa, clau en l’exportació de gra

Els atacs arriben dos dies després que Rússia hagi abandonat el pacte que permetia a Ucraïna seguir venent cereals

Nova ofensiva nocturna contra Odessa i les seves infraestructures, claus per a la supervivència econòmica d’Ucraïna però també per garantir el subministrament de productes bàsics, sobretot cereals, a tot el món. Rússia ha llançat aquesta nit 14 míssils de creuer contra infraestructures crítiques i militars de la regió, ha informat aquest dimecres la força aèria ucraïnesa. És la segona nit de bombardejos contra una infraestructura bàsica per l’exportació de gra i és una clara declaració d’intencions de Moscou, que fa només dos dies va decidir abandonar el pacte que permetia a Ucraïna, considerat el graner d’Europa, seguir exportant cereals pel mar Negre a través de tres ports, entre ells el d’Odessa. El moviment ha provocat fortes crítiques per la crisi alimentària que pot generar, però Rússia no ha rectificat sinó que ha intensificat els bombardejos contra les infraestructures que permeten emmagatzemar i distribuir el producte.

Durant la nit anterior, Rússia ja va atacar Odessa i diversos avions teledirigits van provocar danys en infraestructures portuàries de la ciutat. El balanç de danys d’aquesta matinada inclou, entre d’altres, danys en una terminal dedicada a l’exportació de gra i una altra de combustible. Els míssils també han impactat sobre nombrosos edificis, entre ells una fàbrica i diversos hotels de la costa d’Odessa. Almenys tres civils han resultat ferits.

Evacuacions a Crimea per un incendi en una base militar

Un incendi declarat en un camp d’entrenament militar a la península de Crimea, annexionada il·legalment per Rússia després del referèndum de 2014, ha obligat aquest dimecres a evacuar més de 2.000 persones i a tancar una autopista pròxima, han informat les autoritats imposades per Moscou al territori. Els canals russos de Telegram i els mitjans de comunicacions ucraïnesos informen que un dipòsit de munició estava cremant a la base després d’un atac aeri nocturn ucraïnès. L’exèrcit rus, per la seva banda, no ha confirmat l’explosió de munició ni ha apuntat possibles causes de l’incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.