Política

Feijóo vol “rebaixar la tensió” a Catalunya mentre Abascal diu el contrari

El líder dels populars sosté que no vol anar al debat perquè no hi està convidat Bildu, PNB i ERC, i afegeix que ha aturat els actes perquè té lumbàlgia

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha reaccionat a unes declaracions d’aquest dimarts passat del líder de Vox, Santiago Abascal, en què va erivindicar que faria “tornar les tensions” a Catalunya, amb una suspensió de l’autogovern català hauria de ser “sostinguda” i que cal més mà dura amb l’independentisme. El candidat popular ha apostat per “rebaixar la tensió, unir la societat”, segons ha assegurat a La Sexta.

Ara bé, no s’ha mogut ni un mil·límetre en la seva proposta política, però ha posat l’accent que no vol “fracturar la societat”, que pretén “parlar amb tothom i complir la Constitució en tot el territori nacional”, a diferència del que va dir ahir el candidat d’extrema dreta. La recepta pel que fa a la relació amb l’independentisme és la mateixa i aquest dimecres s’hi ha reafirmat: tornar a introduir el delicte de sedició, tipificar com a delicte el referèndum il·legal i apujar les penes per la malversació. A més, ha asseverat: “No em sotmetré a les minories que volen incomplir les lleis”.

El conservador gallec ha insistit que no vol assistir al debat d’aquest dimecres a la RTVE, ha dit que “no li interessa a tothom” i ha tornat a argumentar que també hi hauria de ser Bildu, ERC i PNB, no pas només els quatre partits més votats. Alhora, ha explicat que no té actes electorals per una lumbàlgia de la qual està “intentant recuperar-se”, medicant-se des d’aquest dimarts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.