Política

Rússia denuncia un atac amb drons a Moscou

Els objectius haurien estat dos edificis no residencials de la capital, on no hi hauria hagut víctimes

Rússia ha denunciat haver estat víctima d’un atac amb drons a la mateixa capital del país, Moscou. Els objectius haurien estat dos edificis no residencials, segons ha informat l’alcalde moscovita, Sergei Sobianin, poc després que el ministeri de Defensa rus afirmés que havia aturat l’intent, informa Efe.

“No hi ha hagut danys greus ni víctimes”, ha afirmat Sobianin al seu compte de Telegram, després del comunicat del Ministeri de Defensa rus que assegurava haver avortat l’operació d’Ucraïna “amb mitjans de guerra electrònica” que van fer estavellar els aparells no tripulats.

Rússia també ha afirmat que Ucraïna ha atacat un dipòsit de municions a la regió de Dzhankói, al nord de la península annexionada de Crimea, on les forces de defensa aèria russes, sempre segons fonts oficials, “han abatut onze vehicles aeris enemics”, segons Sergei Axionov, màxim responsable de la península, que també ha precisat que, per raons de seguretat, s’ha suspès part del trànsit ferroviari i la circulació d’alguna carretera a la zona.

Contraatac al Danubi

De matinada, Rússia ha atacat el port del Danubi a la demarcació d’Odessa i ha refermat la seva ofensiva contra el sector agrícola ucraïnès. L’objectiu, segons Oleg Kiper, el representant de l’administració militar de la regió, ha estat un hangar i diferents dipòsits per guardar-hi gra, on s’ha provocat un incendi amb el resultat de sis persones ferides.

Rússia ha bombardejat insistentment les instal·lacions portuàries ucraïneses dedicades a l’exportació agrícola, mentre Kiív continua denunciant que Moscou intenta escanyar la seva economia i provocar la fam a Àfrica i Àsia, així com un encariment dels aliments arreu del món per forçar la retirada del suport militar occidental a la causa ucraïnesa. Mentrestant, Kiív i l’OTAN, miren de desbloquejar el corredor de cereals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.