Societat

Palafrugell intensifica la vigilància amb drons per combatre l’abocament il·legal de residus

L’ajuntament implementa un nou sistema de control per dissuadir conductes incíviques en la gestió de residus

L’Ajuntament de Palafrugell intensifica la vigilància amb drons per tal de combatre el problema de l’abocament il·legal de residus i millorar la imatge del municipi. Després d’haver implementat un pla de xoc per millorar la recollida de residus, ara es posa l’accent en controlar les actituds incíviques que afecten negativament el medi ambient i la convivència.

L’alcalde Juli Fernández apunta que “el comportament incívic d’un grup reduït de persones perjudica la reputació del municipi, malgrat que la majoria de palafrugellencs compleix amb l’adequada selecció de residus i els horaris establerts”. Per afrontar aquesta problemàtica, la Policia Local emprarà drons per controlar els punts negres on es produeixen abocaments inapropiats de manera diària, especialment en contenidors d’envasos i brossa desbordats.

Mitjançant la visió aèria proporcionada pels drons, les autoritats podran identificar ràpidament els individus que cometen actes d’incivisme a la via pública i aplicar les corresponents sancions. A més, segons el comunicat, s’iniciarà una campanya de vigilància i control sobre espais com els tancats de fusta, que s’han convertit en punts de conflicte per l’abocament de residus a destemps i en llocs no habilitats per a aquest fi.

L’objectiu d’aquesta nova acció és dissuadir les conductes incíviques i evitar l’abocament il·legal de residus, especialment en àrees allunyades del centre de la vila o zones accessibles amb vehicles grans. Aquesta mesura es desenvoluparà paral·lelament al pla de xoc actual, que ha aportat millores significatives en la neteja i el manteniment dels espais públics del municipi, resolent les incidències detectades i millorant la seva condició general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.