Societat

Desplegament d’un nou dispositiu contra el frau elèctric al barri del Culubret de Figueres

Efectius de la Guàrdia Urbana i tècnics d’Endesa detecten 32 casos de frau elèctric en 114 inspeccions perpetrades al barri

La Guàrdia Urbana de Figueres i tècnics d’Endesa han dut a terme avui un desplegament conjunt per combatre el frau elèctric en la zona del barri del Culubret. L’operatiu ha començat a primera hora del matí i ha finalitzat cap al migdia, revelant un total de 32 casos de frau elèctric detectats després de dur a terme 114 inspeccions en diversos habitatges.

El barri del Culubret ha estat afectat per talls de llum de forma recurrent durant anys, generant greuges als ciutadans i a la companyia elèctrica. Segons les dades publicades per Endesa a finals de l’any passat, s’estima que fins a un terç dels habitatges de la zona comptaven amb connexions il·legals o punxades de llum. A més, s’ha vinculat aquest frau elèctric amb consums sobredimensionats, associats, en alguns casos, a plantacions de marihuana.

Segons informa l’ACN, el dispositiu conjunt entre les forces de seguretat i la companyia elèctrica té com a objectiu posar fi a aquestes pràctiques il·legals i millorar la situació del barri en matèria de subministrament elèctric. Les autoritats asseguren que aquestes intervencions s’aniran repetint periòdicament per assegurar el correcte ús de l’energia elèctrica i prevenir situacions que puguin posar en perill la seguretat dels veïns i el correcte funcionament del sistema elèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.