Societat

política

Collboni comença a endurir les sancions per incivisme a Barcelona

Les multes s’encariran un 55% de mitjana a partir de mitjan agost

Orinar al carrer costarà 300 euros i fer pintades als edificis fins a 600

Es posa en marxa el Pla Endreça, que prioritzarà la neteja

El govern municipal de Barcelona, encapçalat pel socialista Jaume Collboni, avança l’enduriment de les sancions per incivisme que s’incrementaran, de mitjana, un 55% a partir de mitjans d’agost. Així ho ha anunciat aquest dimecres el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, que espera que l’enduriment sigui efectiu a partir del 9 o el 10 d’agost, informa l’ACN.

Entre els actes incívics que augmentaran la seva penalització hi ha orinar al carrer (que passarà de 200 a 300 euros) i fer pintades a edificis (de 300 a 500 euros, o fins a 600 si són edificis patrimonials). D’altra banda, per beure al carrer es podria aplicar la sanció més alta ja existent, que són 600 euros de multa en alguns casos.

Batlle ha assegurat que volen ser “molt exigents” amb la ciutadania i ha anunciat que la Guàrdia Urbana ja està donant indicacions als agents sobre aquest canvi perquè el tinguin present. El conjunt de les sancions s’actualitzarà més endavant de forma conjunta, ja que cal modificar l’ordenança de civisme per fer el canvi global i aquesta s’ha d’aprovar al plenari.

Una de les mesures que ja està desplegada és l’augment de la presència de Guàrdia Urbana al carrer amb 107 agents més cada dia d’aquest estiu per garantir la convivència i l’endreça de la ciutat. Es tracta d’agents que ja són de plantilla però que faran hores extres.

D’altra banda, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha admès que “la percepció ciutadana ens indica que podem fer-ho millor i que per això necessitem anar per feina”. Els tres àmbits clau del nou Pla Endreça seran la neteja i el manteniment, una de les “prioritats” del mandat, així com la convivència i la percepció de seguretat i civisme.

Entre altres mesures, es reorientaran un centenar de treballadors per reforçar les brigades d’intervenció ràpida als barris per resoldre de forma ràpida qualsevol problema de neteja. Amb tot, els recursos per fer front a la neteja i el manteniment a la ciutat no han canviat, i el que es farà és reorganitzar-los segons les prioritats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.